Csongrád-Csanád vármegyének még nincs főispánja

Közel két hónapja nincs főispánja Csongrád-Csanád vármegyének. Orbán Viktor kormányfő még június 12-i hatállyal nevezett ki 19 kormánymegbízottat (akiket július 28-a óta hívnak hivatalosan főispánnak), de Csongrád-Csanád főispánját nem sikerült megtalálni.

Az elmúlt 8 évben, tehát 2014 óta Juhász Tünde (Deutsch Tamás fideszes politikus egykori barátnője) vezette a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalt, de idén májusban távozott a pozícióból, és követte Lázár Jánost a minisztériumba, ahol közigazgatási államtitkár lett. A szegedma.hu korábbi információi szerint utódjaként felmerült Holubán Csilla neve, aki a szegedi járási hivatal vezetője, de egyelőre nincs döntés az ügyben.

Főispán amúgy bárki lehet, de nem árt a közigazgatási tapasztalat és a jogi végzettség, kinevezéséről a miniszterelnök dönt a Miniszterelnökséget vezető miniszter (Gulyás Gergely) javaslatára, tehát elvileg Lázár Jánosnak nincsen beleszólása az ügybe. Fontos pozíció, hiszen például a főispán gyakorolja a kormányhivatal kormánytisztviselői, valamint munkavállalói felett a munkáltatói jogokat.

(444.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink