ūüďļ Csongr√°d-Csan√°dban megemeln√©k a vizsg√°ztat√°si d√≠jat a tan√°roknak, csak ne bojkott√°ljanak

Az √©retts√©gi vizsg√°ztat√°s nem k√∂telezŇĎ feladat, ez√©rt ennek bojkottj√°val szeretn√©nek nyom√°st gyakorolni a tan√°rok a Bel√ľgyminiszt√©riumra annak √©rdek√©ben, hogy  kezdjen v√©gre √©rdemi t√°rgyal√°sokba a pedag√≥gusokkal.

Eddig orsz√°gszerte 200 tan√°r csatlakozott a bojkotthoz, ŇĎk sem az emelt szintŇĪ √≠r√°sbeli vizsg√°k jav√≠t√°s√°ban, sem az emelt szintŇĪ sz√≥beli bizotts√°gok munk√°j√°ban nem vesznek r√©szt. A PDSZ √ľgyvivŇĎje az RTL H√≠rad√≥nak azt mondta, ha elegen csatlakoznak a felh√≠v√°shoz, sztr√°jknapot hirdetnek m√°jus 5-re ‚Äď ekkor kezdŇĎdik id√©n a k√∂z√©pszintŇĪ √©retts√©gi vizsga. Nagy Erzs√©bet hozz√°tette: nem az a c√©l, hogy ellehetetlen√≠ts√©k a di√°kok tov√°bbtanul√°s√°t, ez komoly mor√°lis dilemm√°t is jelent a pedag√≥gusoknak.¬†

Csongr√°d-Csan√°d v√°rmegye tanker√ľlete √ļgy pr√≥b√°l el√©be menni a bojkottnak, hogy jelentŇĎsen megemeln√© a vizsg√°ztat√°s√©rt j√°r√≥ √∂sszeget. 

A kisziv√°rgott terv szerint 

  • a vizsgabizotts√°g eln√∂k√©nek j√°r√≥ p√©nzt a dupl√°j√°ra,
  • a szaktan√°roknak j√°r√≥ √∂sszeget 50 sz√°zal√©kkal emeln√©k meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretn√©, ha a j√∂vŇĎben is olvashatna ilyeneket?

A Mak√≥i Cs√≠pŇĎs korm√°nyf√ľggetlen h√≠rport√°l. C√©lunk a Mak√≥ √©s t√©rs√©gi val√≥s√°g bemutat√°sa, k√ľzdelem a korrupci√≥ √©s a k√∂z√©leti arrogancia ellen.¬†Nem √°ll m√∂g√∂tt√ľnk milli√°rdos √©s nem vagyunk kit√∂mve k√∂zp√©nzzel sem. √Čppen ez√©rt mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k¬†seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A h√°rmashat√°r elsŇĎ helye Kiszombor hat√°r√°t √©s egy parasztbirtokot szak√≠tott volna darabokra

A trianoni döntés nyomán négy hármashatár pontot jelöltek ki Magyarországnak. Az egyiket olyan lehetetlen helyre számolták ki, hogy egy Kiszombor közeli parasztbirtok közepére esett volna és a község határát részekre szakította volna.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ