📺 Csongrád-Csanádban megemelnék a vizsgáztatási díjat a tanároknak, csak ne bojkottáljanak

Az érettségi vizsgáztatás nem kötelező feladat, ezért ennek bojkottjával szeretnének nyomást gyakorolni a tanárok a Belügyminisztériumra annak érdekében, hogy  kezdjen végre érdemi tárgyalásokba a pedagógusokkal.

Eddig országszerte 200 tanár csatlakozott a bojkotthoz, ők sem az emelt szintű írásbeli vizsgák javításában, sem az emelt szintű szóbeli bizottságok munkájában nem vesznek részt. A PDSZ ügyvivője az RTL Híradónak azt mondta, ha elegen csatlakoznak a felhíváshoz, sztrájknapot hirdetnek május 5-re – ekkor kezdődik idén a középszintű érettségi vizsga. Nagy Erzsébet hozzátette: nem az a cél, hogy ellehetetlenítsék a diákok továbbtanulását, ez komoly morális dilemmát is jelent a pedagógusoknak. 

Csongrád-Csanád vármegye tankerülete úgy próbál elébe menni a bojkottnak, hogy jelentősen megemelné a vizsgáztatásért járó összeget. 

A kiszivárgott terv szerint 

  • a vizsgabizottság elnökének járó pénzt a duplájára,
  • a szaktanároknak járó összeget 50 százalékkal emelnék meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink