Csongrád-Csanádban több mint 4600 diák érettségizik

Országosan május 3-án, reggel 8 órától vette kezdetét az érettségi vizsgaidőszak. Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgy nyitotta az írásbelik sorát, Csongrád-Csanád vármegyében 1 fő szerb nyelvből fog vizsgázott ezen a napon.

Hétfőn magyar nyelv és irodalomból vizsgáznak majd a tanulók, kedden matematikai, szerdán történelmi, csütörtökön német nyelvi, pénteken pedig angol ismereteiket bizonyíthatják majd.

A 2024-es tavaszi vizsgaidőszakban Csongrád-Csanád vármegyében összesen 51 intézmény 4666 diákja áll vizsgabizottság elé, középszinten 12 532, míg emelt szinten 2 596 felelet várható.

Összesen 54 tantárgyból érettségiznek majd a Csongrád-Csanád vármegyei fiatalok. A klasszikus ismeretek mellett – mint a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, földrajz, kémia, különböző idegen nyelvek – 2-en automatikai és elektronikai, 4-en belügyi rendészeti, 253-an digitális kultúra, 2-en honvédelmi, 39-en vizuális kultúra, 52-en mozgóképkultúra és média ismeretekből is számot adnak.

A nyelvek közül az angol a legnépszerűbb (1323-an vizsgáznak majd angolból, 838-an emelt szinten), míg kuriózumnak a már említett szerb nyelvből érettségiző diák tekinthető, valamint 1-1 fő emelt szinten japán és orosz nyelvből is vizsgázik majd.

Az írásbeli vizsgák május 27-én fejeződnek be, az emelt szintű szóbeli érettségik június 5-től 12-ig, a középszintűek pedig június 17-től július 3-ig tartanak majd – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

(Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink