Dr. Berényi Károly: Prof. Dr. Rovó László hazaérkezése óta nem járt Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely alpolgármestere, gyermekorvos közösségi oldalán próbálta megnyugtatni a lakókat a koronavírusos szegedi orvos ügyében, akinek Hódmezővásárhelyen is van rendelése. (Kiemelt fotó: archív.)

Mint arról beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem rektora, az orvosként is dolgozó Rovó László tiroli síelésen járt, onnan hazatérve munkába állt, de később kiderült, hogy koronavírusos. Az orvos emellett magánpraxist működtet Hódmezővásárhelyen, szerdánként 16-17 óra között várja a betegeket.

Dr. Berényi Károly oldalán adott tájékoztatást. Azt írta: nekem két betegemet (egy testvérpárt) műtött a sielésből hazatérve, és azóta kontroll vizsgálaton is jártak nála Szegeden. Nincs panaszuk, de szüleikkel együtt házi karanténban vannak. A gyerekektől vettek vérmintát koronavírus vizsgálatra… Egy másik vásárhelyi betegről is tudok, akit szintén az elmúlt héten vizsgált Szegeden – ő is karanténban van otthonában, és ő is jól van.

A kiváló fül-orr-gégész kolléga Hódmezővásárhelyen is rendel évek óta magánorvosi rendelőintézetben, de amióta hazatért Ausztriából, azóta nem járt városunkban, nem találkozott itt Hódmezővásárhelyen beteggel és kollégával sem (a közös rendelőben).

– fogalmazott Berényi.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink