Durva megszorításokra készül a Fidesz a választások után

Maga a pénzügyminiszter beszélt arról, hogy „át kell írni a terveket”, a választások után „át kell szabni a költségvetési politikát”. Ez Fidesz-újbeszélül nem jelent mást, mint amire valójában készülnek: a megszorításokra – hívja fel a figyelmet a Jobbik.

Az ellenzéki párt szerint Orbánék most ugyan mindent a háborúra kennek, de a számok előtte sem jöttek össze a Fidesznek. Az infláció már korábban is brutális módon menetelt, az élelmiszerárak az egekben, az orbáni kormányzás pedig 12 év alatt annyit tudott felmutatni, hogy Magyarországot az Európai Unió második legszegényebb országává tette. Ami pedig a lemaradást illeti, nos, az a nemcsak a nyugathoz képest irtózatos, de már a közép-kelet-európai szomszédaink is bőven lehagytak minket – jelentették ki.

A Jobbik úgy véli, Orbánék azzal, hogy „a háború okozta gazdasági nehézségekhez és károkhoz igazítanák a magyar államháztartást” nem mondanak mást, minthogy ők maguk akarják a magyar emberekkel megfizettetni a háború árát.

Azét a Putyin szolgálatába szegődött, bukott politikáét, amit joggal néznek mély megvetéssel a szabad világban. Továbbá azt is, hogy tovább kívánnak lopni, de – mivel a NER uniós pénzek nélkül életképtelen – így ezt már csak az államadósság terhére tudják megvalósítani.

– közölték. Szerintük ugyanis amíg Orbánék vannak, addig az uniós pénzcsapok is zárva lesznek. Ezt árazta be most Orbán, Varga Mihály szájába adva.

A néppárti Jobbik felszólítja Orbánt, hogy tegye világossá, mire készülnek, ha netán bizalmat kapnak, mert programot eddig senki nem látott. Ne a magyarokat szorongassa, hanem kezdje magán és a közpénztolvaj barátain a spórolást! Április 3. után neki is állhatnak, ahogy mi a kormány- és rendszerváltásnak – írták keddi közleményükben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink