Durva megszorításokra készül a Fidesz a választások után

Maga a pénzügyminiszter beszélt arról, hogy „át kell írni a terveket”, a választások után „át kell szabni a költségvetési politikát”. Ez Fidesz-újbeszélül nem jelent mást, mint amire valójában készülnek: a megszorításokra – hívja fel a figyelmet a Jobbik.

Az ellenzéki párt szerint Orbánék most ugyan mindent a háborúra kennek, de a számok előtte sem jöttek össze a Fidesznek. Az infláció már korábban is brutális módon menetelt, az élelmiszerárak az egekben, az orbáni kormányzás pedig 12 év alatt annyit tudott felmutatni, hogy Magyarországot az Európai Unió második legszegényebb országává tette. Ami pedig a lemaradást illeti, nos, az a nemcsak a nyugathoz képest irtózatos, de már a közép-kelet-európai szomszédaink is bőven lehagytak minket – jelentették ki.

A Jobbik úgy véli, Orbánék azzal, hogy „a háború okozta gazdasági nehézségekhez és károkhoz igazítanák a magyar államháztartást” nem mondanak mást, minthogy ők maguk akarják a magyar emberekkel megfizettetni a háború árát.

Azét a Putyin szolgálatába szegődött, bukott politikáét, amit joggal néznek mély megvetéssel a szabad világban. Továbbá azt is, hogy tovább kívánnak lopni, de – mivel a NER uniós pénzek nélkül életképtelen – így ezt már csak az államadósság terhére tudják megvalósítani.

– közölték. Szerintük ugyanis amíg Orbánék vannak, addig az uniós pénzcsapok is zárva lesznek. Ezt árazta be most Orbán, Varga Mihály szájába adva.

A néppárti Jobbik felszólítja Orbánt, hogy tegye világossá, mire készülnek, ha netán bizalmat kapnak, mert programot eddig senki nem látott. Ne a magyarokat szorongassa, hanem kezdje magán és a közpénztolvaj barátain a spórolást! Április 3. után neki is állhatnak, ahogy mi a kormány- és rendszerváltásnak – írták keddi közleményükben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »