Eddig 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt – de ebből mennyi volt robot?

Eddig mintegy 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultáció kérdőívét – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

A kérdőívet eddig 394 150-en töltötték ki

– jelentette be, majd hozzátette, a többség postán küldte vissza a válaszait, de sokan választják az internetes kitöltést is.

Dömötör Csaba kiemelte: a konzultáció sok olyan témát érint, amelyek alapvetően meghatározzák a koronavírus-járvány utáni életünket. Így mindenki elmondhatja a véleményét a minimálbér-emelésről, a családi adó-visszatérítésről vagy éppen arról a gyermekvédelmi törvényről, amelyet ,,a baloldal erőteljesen támad” – mondta.

Az államtitkár úgy fogalmazott,

,,sajnáljuk, hogy most is vannak olyanok, akik különböző módszerekkel támadják, akadályozzák a konzultációt. Ez még egy ok arra, hogy minél többen mondjuk el a véleményünket. A párbeszéd egy fontos lehetőségéről van szó, érdemes élnünk vele”.

Az internetes kitöltés kapcsán érdemes megjegyezni, hogy mint azt néhány napja megírtuk, élő YouTube-közvetítésben mutatta be Tomanovics Gergely ,,Nerbot” nevű etikus hacker számítógépes programja, ahogyan megállás nélkül, nagyjából tíz másodpercenként tölti ki álnevekkel a jelenlegi, ,,a járvány utáni életről” szóló, kormányzati narratívákat visszhangozó nemzeti konzultációs íveket.

A kormány pedig olyannyira felháborodott azon, hogy nem képes biztonságosan leprogramozni egy online felületet, hogy – akárcsak korábban – ismét büntető feljelentést tesz a ,,konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt”.

(Fotó: Fekete-Győr András Facebook oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »