Elszívott egy füves cigit, majd csomagolással együtt megette egy nő süteményeit

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az izraeli-amerikai kettős állampolgárságú egyetemi hallgatóval szemben, aki tavaly nyáron támadt egy nőre és a vele levő két gyermekre – közölte az ügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 21-én a késő délutáni órákban az egyik szegedi útkereszteződésben ordibált angolul, amikor a sértett a vele levő két kiskorú gyermekkel elhaladt mellette. A vádlott a sértettre támadt, elkapta a karját, amit meg is markolt.

A vádlott agresszív magatartását látva a gyerekek megijedtek és futni kezdtek, melyet követően a sértettet elengedve a vádlott is utánuk futott. A gyerekeknek sikerült elfutniuk, majd ezt követően a vádlott angolul kiabálva ismételten a sértettre támadt és rángatta a karját. A támadás során a vádlott kikapta a sértett kezében levő süteményeket és azt papírral együtt a szájába tömte, nagyrészüket a csomagolással együtt meg is ette. Ennek hatására azonban a vádlott öklendezni kezdett, lefeküdt a földre, melyet kihasználva a sértett elfutott és telefonon a rendőrséget hívta. A vádlott még megkísérelt a sértett után futni, azonban egy közelben lakó férfinak sikerült őt lefognia. Az összefüggéstelenül, angolul kiabáló vádlottat a férfi megpróbálta a rendőrség kiérkezéséig visszatartani, de a vádlott őt is bántalmazni kezdte, melyet követően a férfi egy önvédelmi fogással a földre vitte és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A sértettek közül a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a vádlott támadása következtében, míg a férfi sérülést nem szenvedett.

A vádlott előállítását követően végzett orvosi vizsgálat megállapította, hogy röviddel azt megelőzően kannabisz tartalmú kábítószert fogyasztott és a házkutatás során a házilag sodort cigarettacsikket is lefoglalták a rendőrök.

A járási ügyészség a vádlottat garázdaság vétségével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – írja az ügyészség.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink