Eddig több mint 20 ezren jelentkeztek szavazatszámlálónak

„Vasárnap 16:00-kor jelentkezőink száma átlépte a HÚSZEZRET, aminek nagyon örülünk” – írja bejegyzésében a 20K, azonban hozzáteszik, hogy még több jelentkezőre van szükségük.

A 20K – amely azzal a céllal alakult, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon legalább 20 000 szavazatszámlálót biztosítson a tiszta választások érdekében – közzétett egy térképet is, amely megmutatja a szavazókörzetek szavazatszámlálóval való ellátottságát. Ezen látszik, hogy sok a „fehér folt” a térképen, ahol nincs elegendő jelentkező.

„Amikor pedig február végén először lefuttatjuk a jelentkezők beosztását szavazókörökbe, figyelembe véve mindenki preferenciáját a számlálás helyszínével kapcsolatban, további fehér foltok alakulhatnak ki” – jegyzik meg.

Ezen kívül szerintük még számolni kell azzal is, hogy lesznek olyanok aki, nem csinálják végig az oktatást, vagy váratlan események miatt esnek ki, esetleg meggondolják magukat a választások előtt. „Hogy biztosra menjünk, tovább folytatjuk a toborzást – még legalább ötezer, de akár tízezer további jelentkezőre van szükség február folyamán” – jelentette be a 20K.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink