Egész napos sztrájkot szerveznek a pedagógusok március 16-án

Március 16-án egész napos, akár határozatlan idejű sztrájkot tartanának a pedagógusok – közölték az érintett érdekvédelmi szervezetek.

A két nagy szakszervezet egymás között megállapodott a még elégséges szolgáltatásokról, az erről szóló javaslatukról pénteken tárgyalnak a kormány képviselőivel – mondta el az RTL Híradónak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja.

Az egyeztetésre azért van szükség, hogy megállapodjanak a „még elégséges” szolgáltatásokról és ne kelljen a bírósághoz fordulni. Amennyiben azonban nem tudnak a kormánnyal megállapodni ezekről, abban az esetben a bírósághoz fordulnak, mert jogerős ítélet nélkül nem szeretnének sztrájkolni. Nagy Erzsébet elárulta, hogy teljes sztrájknapokat terveznek, ezek során pedig nem biztosítanának mindenhol gyermekfelügyeletet.

A január 31-i, két órás sztrájkban Makón és a járásban 87 pedagógus vett részt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »