? Egészségnapok a kollégistáknak

Egészségnapokat tartottak a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium Pulitzer Kollégiumában. Az első nap egy védőnő látogatott el hozzájuk, másnap érzékenyítő kutyás bemutatót tartottak a kollégistáknak.

Szerdán egy védőnő volt a vendégük, aki az egészséges életmódról tartott előadást, illetve napjaink népbetegségéről, a cukorbetegségről, amely nem csak a felnőtt- és időskorú embereket, hanem a diáktársadalmat is érinti. A csütörtöki program pedig inkább a szellemi, érzelmi egészségről szót, ugyanis érzékenyítő kutyás bemutatót szerveztek a tanulóknak.

– A kollégiumban mi úgy gondoljuk, hogy a diákok nem csak azért vannak nálunk, hogy aludjanak, étkezzenek és tanuljanak, hanem egyéb más, plusz dolgot is tudjunk nekik adni. Ha az életbe kikerülnek és megismerkednek az élet más területeivel, alkalmazkodóképesebbek legyenek, illetve érdekesebbé és teljesebbé tegyük a mindennapjaikat – fogalmazott Kozák György kollégiumvezető az programok kapcsán.

Ezek szellemében nem csak egészségnapi, hanem sport- és kulturális programokat is szerveznek, megünneplik a mikulást is. A kollégiumban jelenleg négy iskola diákjai laknak, összesen 115 fő.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink