Egészségügyi államtitkárt akar az Együtt

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja azt követeli, hogy nevezzenek ki egy valódi politikai támogatottsággal bíró egészségügyi államtitkárt – mondta az MTI-nek szerdán a párt egészségpolitikusa.

Komáromi Zoltán bírálta, hogy lassan négy hete – Zombor Gábor távozása óta – nincs egészségügyért felelős államtitkár, miközben “a kormányzat három napja megfeszítve dolgozik azon, hogy Rogán Antalnak minisztériumot csináljon”.

Azt mondta, az új államtitkár – ha lenne megfelelő politikai súlya – el tudná kezdeni azokat az évek óta halogatott intézkedéseket, amelyek megállítanák az egészségügy folyamatos “süllyedését”.

Az Együtt elnökségi tagja szerint a problémák napi szinten okoznak gondot, a betegek “már addig sem tudnak eljutni, hogy megállapítsák, mi a bajuk”. A háziorvosoknak hetekbe telik, mire el tudják juttatni a betegeiket a szakorvosokhoz, ha viszont a beteg ezt megunja, és elmegy egy sürgősségi osztályra, akkor 20-30-szor annyiba kerül a diagnózis felállítása vagy az ellátás, mintha azt az alapellátás vagy a járóbeteg-ellátás keretein belül végeznék el – tette hozzá Komáromi Zoltán.

(hirado.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

39 éve hunyt el Romhányi József magyar író, költő, műfordító, érdemes művész.

Tovább »

Nincs meglepetés: Mészáros Lőrincékhez kerül az autópálya koncesszió

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre – jelentette be pénteken Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát miniszter az eljárás eredményét. Ez az a konzorcium, amiben Mészáros Lőrincnek is érdekeltsége van.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink