Egy hónappal ezelőtt alapított, kínai hátterű cég vett telket a makói ipari parkban

A Benepack Hungary nevű vállalatról sok mindent nem lehet tudni, a nyilvánosan elérhető adatok szerint könnyűfém csomagolóeszközöket gyártanak. A terület eladásáról rendkívüli testületi ülésen döntöttek a héten.

Az önkormányzat néhány hete, március 29-én írt ki pályázatot beépítetlen területekre, ingatlanra és egy ipari területre. Határidőre egy pályázat érkezett, a Benepack Hungary-é, akiknek Budapesten, a Honvéd utca 8. első emeletén van a székhelyük, a tulajdonos neve pedig Gao Yin.

Az ülés anyagából csak az derül ki, hogy a pályázó ipari célű beruházásra kívánja felhasználni az ingatlanokat. Az üzlet 640 ezer euróról szól, ami 241 millió 329 ezer forint mai árfolyamon.

A testületi ülésen sem nagyon hangzott el információ a cégről. A nyilvános adatok szerint 2023. március 16-án alapították, a már említett főtevékenységen kívül nyomással (kivéve napilap), vagyonkezeléssel, vegyestermékkörű nagykereskedelemmel és üzletvezetéssel foglalkoznak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink