Még soha nem volt ilyen szoros a mezőgazdasági gépésztechnikusok versenye, mint most a Galambban

Szerdán lezajlott a mezőgazdasági gépésztechnikusok Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének zárása és eredményhirdetése. Az ország legjobb 18 mezőgazdasági gépésztechnikusa nagyon izgalmas és küzdelmes versenyben döntötte el, hogy ki jusson az első három közé, akik majd a jövő héten a Hungexpó területén rendezett Szakma Sztár Fesztivál keretében tudják meg a végső helyezésüket.

A legfontosabb, hogy minden versenyző kapott felmentést a technikusi vizsga alól és az első 15 helyezés jeles eredménnyel megszerezte a technikusi bizonyítványát, vagyis májusban nem kell vizsgáznia – tudatta a szervező Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola. Ilyen szoros verseny még nem nagyon volt a mezőgazdasági gépésztechnikusi versenyek történetében, hiszen 2-3 pontos különbségek döntöttek az összesen 400 pontos versenyben.

Az meg még egyszer sem fordult elő, hogy egyszerre 15-en szerezzék meg jeles eredménnyel a technikusi minősítő vizsgát. Németh Koppány, a Galamb iskola versenyzője a 14. helyezést érte el és ő kapta meg a legjobb fémipari feladat elvégzéséért járó különdíjat.

(Fotó: Naszradi András/Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »