Egy kelet-magyarországi buszvezető szerint ők továbbra sem kapnak védelmet

Az Alfahír levelet kapott egy közlekedési társaságnál dolgozó buszvezetőtől. 

Az ország keleti felében dolgozó sofőr azt írta, “ha időnként takarítanak is, az nagyon felületes”.

“A padlót és az üléseket egyáltalán nem fertőtlenítik, de a lehelettől párás ablakokat is csak tessék-lássék módjára takarítják, pedig egy utasokkal tömött járaton talán ez lenne a legfontosabb. Mondanom sem kell, mit jelent ez egy járvány idején”

– írta az oldal olvasója, aki emellett egy képet (lásd: cikkünk borítóképe) is mellékelt. Hozzátette, hogy két nappal egy “alapos” takarítás után egy papírzsebkendőt húzott végig a kapaszkodón.

“Az eredmény látványos volt”

– írta az alkalmazott.

Nem jobb a helyzet a poggyásztartóknál sem, oda már el sem jutottak a takarítók:

Egy másik levélíró – vélhetően szintén Volánbusz alkalmazott – pedig azt írta, hogy míg a Népliget vagy a Stadionok mellett dolgozó BKK sofőrök egyre nagyobb védelmet kapnak (mint ismert, az elsőajtós felszállást és jegykiadást ideiglenesen felfüggesztette a Budapesti Közlekedési Központ), addig a Volánbusznál dolgozók szinte semmi védelemben nem részesülnek, pedig ugyanaz az utas jó eséllyel mindkét társaság vonalán megjelenhet.

Volánbusz:  Fokozottan takarítjuk az állomásokat és a járműveket

A közlekedési társaság közleményében úgy fogalmaz:

“Soron kívüli higiéniai intézkedéseivel – a nemzeti népegészségügyi intézmények ajánlásainak megfelelően – a közlekedési társaság minden tőle telhetőt megtesz a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzéséért. Fokozottan takarítjuk az állomásokat és a járműveket, az autóbuszokon vírusölő szerrel tisztítjuk a padlót és a kapaszkodókat, folyamatosan kézfertőtlenítő szerrel látjuk el a munkahelyi mosdókat és tisztálkodóhelyiségeket. A megelőzésben jelentős feladat hárul buszvezetőinkre is: a járművek gyakori takarításával és vírusölő szerrel való gyakori kézmosással segítenek minimalizálni a fertőzésveszélyt.”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

94 éve született Hankiss Elemér, Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »