Szekszárd és Komló fideszes polgármestere is egyszemélyi kormányzásba kezdett

Jól jött a koronavírus. 

A jelek szerint Ács Rezső megirigyelte Komló polgármesterének húzását és úgy döntött: mostantól egyedül ő dönt a város költségvetéséről, módosítja a szervezeti és működési szabályzatot, visszaállítja a polgármesteri kabinetet, végül pedig “visszaveszi a város kezébe” az önkormányzati lapot.

“Országos veszélyhelyzet esetén a vonatkozó törvény alapján polgármesternek lehetősége van rá, hogy a bizottságok és a közgyűlés összehívása nélkül maga hozzon meg döntéseket. Én most élek ezzel a jogommal, és saját magam elfogadom és aláírom a város költségvetését (azt a javaslatot, amit a polgármester dolgozott ki és a közgyűlési többséget adó Éljen Szekszárd frakció nem támogatott – a szerk.). Ezen kívül módosítom a szervezeti és működési szabályzatot, és visszaállítom a polgármesteri kabinetet, amelyre ebben a rendkívüli helyzetben nagy szükségem lesz, hogy háttérmunkájukkal segítsenek. Végül pedig visszaveszem a város kezébe az önkormányzati lapot, a Szekszárdi Vasárnapot”

– jelentette ki hétértékelő sajtótájékoztatóján Ács Rezső.

A fideszes polgármester – akinek pártja kisebbségben van a városi közgyűlésben – azzal indokolta a hetilap visszavételét a városi Vagyonkezelő Kft.-től, hogy úgy tudja, a lap a jövő héten nem, vagy csak korlátozottan jelent volna meg, és szerinte most nem megengedhető, hogy ne lássák el fontos információkkal a város polgárait – írja a Magyar Hang.

A lap megszólaltatta Bomba Gábort, a közgyűlésben többségben lévő Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakcióvezetőjét, aki elmondta:

“Amit a polgármester most tesz, az a hatalommal való visszaélés tipikus esete. Különösen pikáns, hogy mindezt a március 15-i ünnepre készülve teszi, ez a demokrácia és a márciusi ifjak szellemének meggyalázása”

Hozzátette: minden egyes olyan intézkedésnek, amit most a polgármester a hatalom újbóli megszerzéséért tesz, és az nincs összefüggésben a járványügyi helyzettel, következménye lesz.

A politikus az önkormányzati hetilap kapcsán megjegyezte: a lapnál a napokban leváltották a főszerkesztőt , de ő úgy tudja, a stáb összeállt, és ez a lap működésében nem okozott volna fennakadást.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink