Egy közel Kiszombor méretű olasz településen úgy állították meg a vírust, hogy mindenkit teszteltek

Az északolasz Vo’ kisvárosból jelentették az első koronavírus okozta halálesetet egész Olaszországból. A Padovai Egyetem kutatói és a Vöröskereszt ezután kezdtek kísérletbe a városban, mind a 3300 lakót kétszer tesztelték, azokat is, akik semmilyen tünetet nem mutattak.

A vizsgálat kezdetekor, március 6-án, legalább 90 fertőzött volt Vo’-ban, mindegyiküket elkülönítették, így nem fertőztek tovább.

Azért voltunk képesek megakadályozni a járvány továbbterjedését, mert azonosítottuk és kiiktattuk a rejtett fertőzéseket is

– mondta Andrea Crisanti kutató.

A tesztelések során legkevesebb hat, teljesen tünetmentes hordozót is azonosítottak, akik szintén fertőzőképesek voltak, de izolálták őket, azóta Vo’ városában egyetlen koronavírusos megbetegedés sincs.

(Index/Guardian nyomán, fotó: AP)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

94 éve született Hankiss Elemér, Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »