Egy kutatás szerint minden második ember megtiltaná az akkumulátorgyárak építését

Hasonló arányban (46 százalék) vélekedtek akkor is, ha az állítás úgy szólt: „Magyarországon akkor sem szabadna újabb akkumulátorgyárak építését engedélyezni, ha így kevesebb új munkahely jön létre”– számolt be a Telex, a Medián felméréséről amit az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány megbízásából készítettek.

A február második hetében 2000 fő telefonos megkérdezésével készített kutatás szerint a válaszadóknak csupán valamivel több mint negyede (28 százalék) támogatja az akkumulátorgyárak építését, ötöde (21 százalék) pedig nagyjából semleges álláspontot képvisel.

Itt is jól érezhető a pártpreferenciák menti megosztottság: míg az ellenzéki pártok (73 százalék), az MKKP (62 százalék), a Mi Hazánk Mozgalom (59 százalék) és a párt nélküliek (52 százalék) többsége szerint meg kellene tiltani az akkumulátorgyárak építését a veszélyes környezeti hatások miatt, a fideszes szavazók valamivel több mint negyede (26 százalék) gondolja csak így.

A felmérés szerint a kormánypárti szavazók több mint fele (51 százalék) nem ért egyet az újabb akkumulátorgyárak építésének megtiltásával.

A megkérdezettek hasonló arányban (46 százalék) támogatták a tiltást akkor is, ha az állítás úgy szólt: „Magyarországon akkor sem szabadna újabb akkumulátorgyárak építését engedélyezni, ha így kevesebb új munkahely jön létre”. A kormánypárti szavazók 54 százaléka nem ért egyet ezzel az állítással, és csak kevesebb mint negyedük (23 százalék) támogatja. Mint azt megjegyzik, a kormány egyik fő érve éppen az, hogy az akkugyárak új munkahelyeket teremtenek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Már van olyan cég, amelyik olcsóbban kapja a gázt, mint a lakosság

A cégek már olcsóbban vehetnek gázt, mint a lakosság az átlagfogyasztás fölötti tarifa szerint – derül ki az MVM adataiból, az Átlátszó számításai szerint. Most azok kerülnek nehéz helyzetbe, akik korábban a további áremelkedéstől félve fix árú szerződést kötöttek a szolgáltatójukkal, a földgáz világpiaci ára ugyanis hónapok óta zuhan.

Tovább olvasom »

Havi 120 ezerért keres egyetemistákat a NAV

Gyakornoki programot indított, és akár havi 120 ezret is fizet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az egyetemistáknak – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből, amelyben úgy fogalmaznak, „a jelek szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal komolyan veszi a digitális átállást” és „akár havi 120 ezer forintban is reménykedhetnek” a hallgatók.

Tovább olvasom »