511 millió forintból újul meg a kiszombori szolgáltatóház

A kiszombori önkormányzat európai uniós és hazai forrásokból vissza nem térítendő támogatást nyert a szolgáltatóház felújítására – derül ki a község közleményéből. Az épület helyi védettség alatt áll.

A tájékoztatás szerint átalakítják a belső részeket, felújítják a pincét, cserélik a tetőfedést, hőszigetélést kap a külső homlokzat és a födém, új nyílászárókat építenek be. Felújítják az elektromos hálózatot, korszerűsítik a víz- és csatornarendszert, valamint a melegvízellátást. Továbbá hőszivattyús fűtési rendszert építenek ki és napelemeket telepítenek. A projekt március 30-án indul és 2024. december 31-ig kell elkészülni a munkákkal.

Mint azt a Makói Csípősön megírtuk, a képviselő-testület augusztusban tartott bejárást az épületben Sipos György tervező-építésszel közösen. Akkor elmondták, az emeleten rendezvénytért, vizesblokkot és lakóhelységeket alakítanak ki, ahol korábban a kínai üzlet működött, visszaállítanák az eredeti ablak elosztást.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Már van olyan cég, amelyik olcsóbban kapja a gázt, mint a lakosság

A cégek már olcsóbban vehetnek gázt, mint a lakosság az átlagfogyasztás fölötti tarifa szerint – derül ki az MVM adataiból, az Átlátszó számításai szerint. Most azok kerülnek nehéz helyzetbe, akik korábban a további áremelkedéstől félve fix árú szerződést kötöttek a szolgáltatójukkal, a földgáz világpiaci ára ugyanis hónapok óta zuhan.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mégsem kell nyárig várni a kiszombori ATM-re

Mint arról a Makói Csípősön beszámoltunk, a Takarékbank kivonulását követően az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra. Oldalunk megtudta, hogy már a napokban beállíthatják az új ATM-et, nem kell nyár elejéig kell várni a pénzkiadóra.

Tovább olvasom »