511 millió forintból újul meg a kiszombori szolgáltatóház

A kiszombori önkormányzat európai uniós és hazai forrásokból vissza nem térítendő támogatást nyert a szolgáltatóház felújítására – derül ki a község közleményéből. Az épület helyi védettség alatt áll.

A tájékoztatás szerint átalakítják a belső részeket, felújítják a pincét, cserélik a tetőfedést, hőszigetélést kap a külső homlokzat és a födém, új nyílászárókat építenek be. Felújítják az elektromos hálózatot, korszerűsítik a víz- és csatornarendszert, valamint a melegvízellátást. Továbbá hőszivattyús fűtési rendszert építenek ki és napelemeket telepítenek. A projekt március 30-án indul és 2024. december 31-ig kell elkészülni a munkákkal.

Mint azt a Makói Csípősön megírtuk, a képviselő-testület augusztusban tartott bejárást az épületben Sipos György tervező-építésszel közösen. Akkor elmondták, az emeleten rendezvénytért, vizesblokkot és lakóhelységeket alakítanak ki, ahol korábban a kínai üzlet működött, visszaállítanák az eredeti ablak elosztást.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink