馃摵 Egy nap alatt t枚bb mint 10 ezren t谩mogatt谩k al谩铆r谩sukkal a vasal贸deszk谩s mak贸i tornatan谩rt

A Mak贸i J贸zsef Attila Gimn谩zium pedag贸gusa a karant茅n alatt a nappalij谩b贸l egy vasal贸deszk谩n 鈥瀟an铆totta 煤szni鈥 a di谩kjait. A vide贸 megjelen茅se ut谩n Vezsenyi L谩szl贸t eltiltott谩k a tan铆t谩st贸l, elvett茅k t艖le a csoportjait, nem oktathatta 艖ket tov谩bb online. Elmond谩sa szerint emellett megal谩z贸 m贸don a tan贸r谩k anyagait tov谩bbra is el kellett k眉ldenie az igazgat贸nak 茅s a helyi tanker眉leti vezet艖nek. A CitizenGO online pet铆ci贸s oldal谩n egy nap alatt t枚bb mint 10 ezer al谩铆r谩s gy疟lt 枚ssze a t谩mogat谩s谩ra.

A vide贸s 煤sz谩s 贸r谩r贸l 茅s az azt k枚vet艖 b眉ntet茅ssel kapcsolatban a Pedag贸gusok Demokratikus Szakszervezet茅nek oldal谩nak adott interj煤t a gimi tan谩ra. Vezsenyi elmondta, a vicces vide贸val az volt a c茅lja, hogy kicsit felr谩zza a di谩kjait, akik nem tudt谩k elk茅pzelni, hogy a neten lehets茅ges torn谩t tan铆tani, ez茅rt kevesen csatlakoztak a Google Classroomos csoportokhoz.

A tanker眉let vezet艖je a vide贸t megl谩tva k枚vetelte, hogy az anyagot azonnal szedj茅k le a Youtube-r贸l; Vezsenyi 铆r谩sbeli megrov谩st kapott 茅s azonnali hat谩llyal letiltott谩k a tan铆t谩sr贸l, elvett茅k az 枚sszes csoportj谩t. Tov谩bb谩 a tanker眉let a letilt谩sa 贸ta arra k茅nyszer铆ti a tan谩rt, hogy minden egyes napra k茅sz铆tse el a csoportjainak sz谩nt aznapi tananyagot , gyakorlatsorokat, pontos utas铆t谩sokkal (3-4 csoportr贸l van sz贸), majd azokat k眉ldje el a tanker眉leti vezet艖nek 茅s az iskola igazgat贸j谩nak. Mivel nem tan铆that,聽az anyagokat kiz谩r贸lag 鈥瀊眉ntet茅sb艖l鈥 kell meg铆rnia, hiszen ut谩na semmire sem haszn谩lj谩k azokat.

A tornatan谩rt 茅rthet艖 m贸don igencsak let枚rte ez a b谩n谩sm贸d:

鈥(…) 艖szinte leszek, nagyon elvesztettem a kedvemet. T茅nyleg neh茅z besz茅lni r贸la, mennyire magam alatt voltam. 脡n pedag贸gus vagyok, az茅rt maradtam a p谩ly谩n, mert szeretem csin谩lni. Nyilv谩n nem a p茅nz茅rt鈥

鈥 nyilatkozta a PDSZ weboldal谩nak, a nedolgozzingyen.hu-nak.

Vezsenyi az 眉gyben megkereste a KLIK vezet艖j茅t, Hajnal Gabriell谩t is, aki聽聽鈥(…)h谩rom h茅t ut谩n annyit v谩laszolt, hogy forduljak panaszommal a tanker眉let vezet艖j茅hez. Azaz ugyanahhoz az emberhez, aki ezeket az ar谩nytalan b眉ntet茅seket kiszabta r谩m.鈥

Vezsenyi 眉gy茅t a Pedag贸gusok Demokratikus Szakszervezete karolta fel. Az interj煤t, amib艖l ezek az elk茅peszt艖 r茅szletek kider眉ltek, abb贸l az alkalommal k茅sz铆tett茅k vele, hogy a PDSZ neki 铆t茅lte a Civil Kur谩zsi D铆jat, amit a szervezet azoknak az oktat谩si dolgoz贸knak 铆t茅l oda, akik a legb谩trabban 谩llnak ki jogaik茅rt.

A CitizenGO-n al谩铆r谩sgy疟jt茅st ind铆tottak, melynek sz枚vege a k枚vetkez艖:

Oroszn茅 Kop谩nyi Katalin int茅zm茅nyvezet艖 茅s Bal谩zs J贸zsef tanker眉leti igazgat贸 r茅sz茅re

 

Mi, a pet铆ci贸 al谩铆r贸i megd枚bbenve olvastunk Vezsenyi L谩szl贸 testnevel艖 tan谩r meghurcol谩s谩r贸l a karant茅n alatti 枚tletes vide贸ja miatt,聽amivel felvid铆totta 茅s motiv谩lta di谩kjait ebben a sz谩mukra sem k枚nny疟 id艖szakban.

 

E pet铆ci贸val a t谩mogat谩sunkr贸l biztos铆tjuk a kreat铆v, humorral 枚szt枚nz艖 testnevel艖 tan谩rt, 茅s arra k茅rj眉k a Mak贸i J贸zsef Attila Gimn谩zium igazgat贸j谩t, illetve a H贸dmez艖v谩r谩shelyi Tanker眉leti K枚zpont vezet艖j茅t, hogy sz眉ntessenek meg minden olyan szankci贸t, ami Vezsenyi L谩szl贸t az茅rt a vide贸j谩茅rt s煤jtja, ami茅rt val贸j谩ban dics茅ret illetn茅.

A pet铆ci贸t j煤nius 12-茅n ind铆tott谩k 茅s j煤nius 13-谩n reggel 9 贸r谩ra m谩r 谩tl茅pte a 10 ezer al谩铆r谩st.

A J贸zsef Attila Gimn谩ziumot fenntart贸j谩r贸l, a H贸dmez艖v谩s谩rhelyi Tanker眉let vezet艖j茅r艖l, Bal谩zs J贸zsefr艖l legut贸bb egy h贸nappal ezel艖tt 铆rtunk. Akkor a m谩r kihirdetett felv茅teli eredm茅nyek ellen茅re t枚bb di谩kot is arr贸l 茅rtes铆tettek, hogy m茅gsem vett茅k 艖ket fel. Ez 茅rintette a mak贸i gimn谩ziumot is. V茅g眉l p贸tfelv茅telit hirdettek, de aki m谩r meg铆rta a felv茅telit, annak m谩r nem kellett 煤jra铆rnia. Viszont ha valakit nem vettek fel m谩shova, az jelentkezhetett, de neki m谩r meg kellett 铆rnia.

Tetszenek a cikkeink? Szeretn茅, ha a j枚v艖ben is olvashatna ilyeneket?

A Cs铆p艖s teljesen f眉ggetlen h铆rport谩l a korm谩nyt贸l.聽C茅lunk a Mak贸 茅s t茅rs茅gi val贸s谩g bemutat谩sa, k眉zdelem a korrupci贸 茅s a k枚z茅leti arrogancia ellen.聽Nem 谩ll m枚g枚tt眉nk milli谩rdos 茅s nem vagyunk kit枚mve k枚zp茅nzzel sem. 脡ppen ez茅rt m疟k枚d茅s眉nkre az olvas贸k, az 脰n枚k聽seg铆ts茅g茅re van sz眉ks茅g眉nk.

A Patreonon k枚nnyed茅n be谩ll铆thatja, mekkora 枚sszeggel tudja t谩mogatni munk谩nkat.

Havi k茅t k谩v茅 谩ra, azaz 500 forint is nagy seg铆ts茅g!

TOV脕BB A R脡SZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

V茅lem茅ny, hozz谩sz贸l谩s?

Az e-mail-c铆met nem tessz眉k k枚zz茅.

Legfrissebb h铆reink

A nap id茅zete

,,A vakot (…) 谩tvezetik az utc谩n, a b茅n谩n is seg铆tenek, de a dadog贸st mindenki csak kir枚h枚gi.”

Tov谩bb 禄

kapcsol贸d贸 cikkeink

A magyar sajt贸ban napokig nem sz谩moltak be a csernobili atomkatasztr贸f谩r贸l

1986. 谩prilis 26-谩n k枚vetkezett be az ukrajnai Csernobilban, a magyar f艖v谩rost贸l hozz谩vet艖leg ezer kilom茅terre a vil谩g (hivatalosan) legs煤lyosabbnak tartott atomer艖m疟-szerencs茅tlens茅ge. A baleset h铆re nagyon lassan terjedt: haz谩nkban a Magyar R谩di贸 28-ai, esti h铆rmagazinja sz谩molt be r贸la els艖k茅nt, r枚viden. A t茅nyleges vesz茅lyr艖l azonban m茅g 茅vekig nem esett sz贸.

Tov谩bb olvasom 禄