A járványügyi helyzet ,,tetőzte” a gyenge lábakon álló makói költségvetést

Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtöki tájékoztatójában arról beszélt: a március 4-i rendkívüli testületi ülésen, feltételekkel elfogadott költségvetést tetőzte a járványhelyzet. Azokat a támogatásokat, amiket saját forrásból szerettek volna megvalósítani, valószínűleg nem tudják és új költségvetést kell alkotni.

,,Az adóbevételeink drasztikusan csökkennek ebben az évben. Március 4-én rendkívüli testületi ülés keretében fogadta el Makó Város Önkormányzata a 2020-i évi költségvetését. Ott is már feltételhez szabva, – a támogatási rendszer és a különböző önkormányzati fejlesztésekre vonatkozóan, – szeptember 30-i határidőhöz kötötte ezeknek a támogatásoknak, fejlesztéseknek a megvalósíthatóságát. A járványügyi helyzet tetőzte tulajdonképpen ezt az alaphelyzetet. Éppen ezért nagy valószínűséggel ebben az évben, azokat a támogatásokat, fejlesztéseket, amelyeket szerettünk volna megvalósítani önkormányzati forrásból, ezeket nagy valószínűséggel nem fogjuk tudni elindítani.”

– jelentette ki Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester hozzátette: ugyanakkor nem állították le a Kálvin utcai orvosi rendelő építését, a következő hetekben indul a Tulipán utcai felújítása; valamint marad a bárányhimlő elleni oltás támogatása. Megkapja továbbá az önkormányzati támogatást a Makói Rendőrkapitányság (2 millió forint), a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem (500-500 ezer forint).

Farkas Éva elárulta, hogy új költségvetés megalkotására lesz szükség – erről az első rendes testületi ülésen adnak széles körben tájékoztatást. Elmondása szerint a képviselő-testület tagjaival folyamatosan tartja a kapcsolatot és egyeztetnek a lehetőségekről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »