Egy román férfi felgyújtott egy melléképületet Makón

A Makói Járási Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatta azt román férfit, aki 6 millió forintos kárt okozott Makón – olvasható az ügyészség honlapján.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. október 28. napján, éjjel 1 órakor ittasan megjelent az egyik Makó belterületén levő háznál, amelynek lakhatásra is használt melléképületét – eddig ismeretlen okból – felgyújtotta. A gyanúsított a sértettnek – aki korábbi ismerőse – mintegy 6 millió forint kárt okozott.

A jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink