Egy román férfi spanyolnak adta ki magát, de még a nyelvet sem beszélte

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást a férfival szemben, aki hamis spanyol személyivel próbált bankszámlákat nyitni Magyarországon.

Egy angolul beszélő ügyfél ment be egy újpesti bankfiókba számlát nyitni 2021. február 11-én. Spanyol személyi igazolványt nyújtott át az ügyintézőnek, akinek azonban gyanús lett az okmány. Értesítették a rendőrséget, a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei pedig előállították a külföldit.

Kihallgatásakor először az derült ki, hogy nem beszél spanyolul, majd az, hogy román állampolgár. A rendelkezésre álló adatok szerint a 33 éves férfi összesen négy magyar pénzintézetben próbált spanyol hamis igazolvánnyal bankszámlát nyitni, de egyik esetben sem járt sikerrel. Ezenkívül egy telefonszolgáltatónál vásárolt SIM kártyákat a hamis okmány adatai alapján.

Az ötrendbeli közokirat-hamisítással gyanúsított G. N. beismerő vallomást tett, az újpesti rendőrök őrizetbe vették. A IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban megküldték az illetékes ügyészség részére.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Tizenegyesgóllal nyert a Makó FC

A makóiak a Dabas ellen győztek. Rossz hír, hogy Babolek Zoltánnak vélhetően elszakadt a térdszalagja, hordágyon hozták le a pályáról, majd mentő vitte el már az első percben, miután egy elcsúszó dabasi játékos ráesett.

Tovább »

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makói, nagylaki, kiszombori rendőr kapott elismerést

A Rendőrség napja alkalmából a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa is elismerésben részesült. Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány a 2022. április 29-én, Szegeden rendezett ünnepségen az országos elismerésekhez is gratulált.

Tovább olvasom »

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább olvasom »