Egy román férfi spanyolnak adta ki magát, de még a nyelvet sem beszélte

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást a férfival szemben, aki hamis spanyol személyivel próbált bankszámlákat nyitni Magyarországon.

Egy angolul beszélő ügyfél ment be egy újpesti bankfiókba számlát nyitni 2021. február 11-én. Spanyol személyi igazolványt nyújtott át az ügyintézőnek, akinek azonban gyanús lett az okmány. Értesítették a rendőrséget, a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei pedig előállították a külföldit.

Kihallgatásakor először az derült ki, hogy nem beszél spanyolul, majd az, hogy román állampolgár. A rendelkezésre álló adatok szerint a 33 éves férfi összesen négy magyar pénzintézetben próbált spanyol hamis igazolvánnyal bankszámlát nyitni, de egyik esetben sem járt sikerrel. Ezenkívül egy telefonszolgáltatónál vásárolt SIM kártyákat a hamis okmány adatai alapján.

Az ötrendbeli közokirat-hamisítással gyanúsított G. N. beismerő vallomást tett, az újpesti rendőrök őrizetbe vették. A IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban megküldték az illetékes ügyészség részére.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc: Nonszensz, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus

“Láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan azzal hakzinik, hogy majd a következő három évben 10-10 százalékkal megemeli a bérüket. De azt gondolom, hogy nonszensz az, nem lenézve a szakmát, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus, aki a jövő nemzedékét neveli gyakorlatilag” – mondta Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1TV Képviselő vágta című műsorában.

Tovább olvasom »