Egy szobában eldobott égő csikk okozhatta a magyarcsanádi lakástüzet

Mint arról beszámoltunk, teljes terjedelmében égett egy családi ház vasárnap délután Magyarcsanádon. A Szegedi Törvényszék közleménye szerint egy ittas férfi, – aki többszörösen büntetett előéletű és a próbaidejét töltötte, –  az állandó tartózkodási helyén, egy magyarcsanádi ingatlanban rágyújtott egy cigarettára, majd amikor távozott a házból, a még égő cigarettát a szobában lévő kanapé felé dobta.

Az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. május 17. napján egy magyarcsanádi házban tartózkodott családi találkozó végett, ahol szeszes italt fogyasztott, majd ittas állapotban az ingatlan előtt az utcán szóváltásba keveredett az élettársával. A vita miatt az ittas és felindult állapotban lévő gyanúsított egy téglával betörte az élettársa apja tulajdonát képező személygépkocsi bal hátsó üvegét, majd távozott a helyszínről. A gyanúsított kihívóan közösség ellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Ugyancsak 2020. május 17. napján, a kora délutáni órákban az ittas állapotban lévő gyanúsított az állandó tartózkodási helyén, egy magyarcsanádi ingatlanban rágyújtott egy cigarettára, majd amikor távozott a házból, a még égő cigarettát a szobában lévő kanapé felé dobta. Az égő cigarettától a bútor meggyulladt, majd a tűz az egész lakóházra kiterjedt. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet megfékezték, de addigra a gyanúsított által okozott tűz az összes bent levő ingóságot, nyílászárót, valamint a tetőszerkezet gerendáit is megégette. Figyelemmel arra, hogy a lakóház szomszédságában másik lakott ingatlan is található, a lángok átterjedhettek volna a szomszédos ingatlanra is. Az átterjedés lehetőségét a helyszíni oltást végző tűzoltó egységek előzték meg. A gyanúsított cselekményével megközelítőleg 3 millió kárt okozott az épületben.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását; megalapozottan gyanúsítható közveszély okozása vétségének és garázdaság vétségének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. június hó 20. napjáig tart.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink