Egy vállalkozó pályázati pénzt nyert a makói kolbászgyár újraindításához

2019-ben, Ember Alex még polgármester-jelöltként arról beszélt, hogy a Makói Kolbászgyár Zrt. megalakításával belevág az üresen álló egykori gyár felújításába. Végül nem ő, de egy vállalkozó nyert az újraindításra másfélmilliárd forintot.

A szeged.hu friss cikkében azt írta, 2021 szeptemberében nyújtották be a Vidékfejlesztési Programban a pályázatukat, erre ítélt meg az irányító hatóság 1,6 milliárd forintot 2022 januárjában, de ekkor már nem Ember Alex, hanem egy szegedi építési vállalkozó volt a zrt. tulajdonosa.

A cikk szerint a Makói Kolbászgyár Zrt. tulajdonosa 2006-tól az építőiparban tevékenykedik, de az 50 százalékos támogatás mellé tervezett 1,6 milliárd forint önerőnél is többet kellene már előteremteni a gyár beindításához.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink