📺 A nap témája: Szijjártó nem tudta megmondani a BBC-nek, hogy kit szeretnének a háború győzteseként látni

Hosszas unszolás ellenére sem tudta kihúzni a BBC Hardtalk című műsorának riportere, Stephen Sackur Szijjártó Péter magyar külügyminiszterből, hogy Magyarországon mégis kit szeretnének látni az orosz-ukrán háború győzteseként.

A külügyminiszter a műsor folyamán a kormányzati propaganda háborúval kapcsolatos valamennyi panelét felmondta a fegyverszállítástól való elzárkózástól kezdve a békevágyon és a tűzszüneten át egészen addig a több ízben is cáfolt hazugságig, hogy a kárpátaljai magyarok közül sokan meghaltak volna a harcokban – olvasható a hvg.hu cikkében.

Amikor Sackur egyértelműen Szijjártónak szegezte a kérdést, a külügyminiszter azzal zárta rövidre a témát, hogy nem hiszi, hogy ennek a háborúnak lehetnek győztesei. Ezt követően a riporter azt szerette volna megtudni Szijjártótól, hogy milyen új szerződést kötött az oroszokkal Moszkvában, a politikus szerint semmilyet, mivel az atomenergiáról szóló megállapodást 2014-ben, a gázzal kapcsolatban az utolsó hosszú távú szerződést pedig 2021-ben írták alá.

Sackur azt is felvetette, hogy egy mostani tűzszünet orosz megszállás alatt hagyná Ukrajna 20 százalékát, és hogy ennek propagálása miatt Zelenszkij és az ukránok undorodva fogják nézni ezt az interjút, mivel Szijjártó a Kreml érdekeit védelmezi.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »