Egymillió forintra büntették Hadházy Ákost, miután korrupcióellenes céllal aláírásokat gyűjtött

Egymillió forintos bírságot szabtak ki a korrupcióellenes akcióiról ismert Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőre.

A politikust a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) azért büntette meg, mert álláspontjuk szerint az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtő-kampány során nem adtak megfelelő tájékoztatást az őket támogató személyeknek, és ezért nincs jogalapjuk kezelni azokat az e-mail címeket, amiket a támogatók egyébként a saját kezükkel írtak fel az ívekre.

„Péterfalvi Attila megdolgozik a NAIH-elnöki fizetésért és a szolgálati BMW-ért”

– foglalta össze kritikáját Hadházy egy reagáló Facebook-posztban:

Az egymillió forintos büntetés mellett arra is kötelezték a politikust, hogy törölje a kapcsolattartási adatokat. Ez azonban egyelőre nem fog megtörténni, ugyanis a képviselő közölte, hogy bíróságra viszi az ügyet, mert szerinte nem jogos a büntetés.

„Természetesen a napokban ez ömlik majd a propagandasajtó minden csatornáján, hogy Hadházy törvényt sértett, de nem eszik olyan forrón a kását, mi biztosak vagyunk az igazunkban, találkozunk elnök úrral a bíróságon!”

-írta.

Hadházy emellett vissza is szólt Péterfalvinak, például megkérdezte, hogy az adatvédelmi hatóság elnökét nem zavarja-e a Kubatov-lista létezése és működtetése, vagy az idősek telefonos felhívása és a nekik való ingyenes magazinküldés, illetve az, hogy a nemzeti konzultáción keresztül valójában e-mail-es adatbázist építhetnek ki.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »