A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke minden magyar diplomatát átvizsgálna a Kaleta-ügy után

A teljes diplomáciai állomány soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítását kezdeményezi Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke. 

A Jobbik politikusa szerint Kaleta Gábor volt perui nagykövet büntetőügyének több tanulsága van. Rávilágított többek között arra is, hogy „a kormány megbízásából diplomáciai kiküldetésben dolgozó munkatársak biztonsági átvilágítása jelenleg nem kielégítő.”

„Ha az lenne, nem fordulhatott volna elő, hogy amíg egy nagykövet a magyar adófizetők pénzén képviseli Magyarországot Dél-Amerika egyik fontos államában, addig 19 ezer, gyermekekről készült pedofil képet tárol adathordozóin”

– emelte ki a jobboldali néppárt képviselője.

Stummer János ezért jelezte: ”

azért, hogy a jövőben egyetlen pedofil fideszes mocskos ügye se csorbíthassa a külszolgálatban dolgozó becsületes, a magyar érdekek mindenkori képviseletében elkötelezett diplomatáink tekintélyét a teljes diplomáciai állomány soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítását kezdeményeztem.”

A politikus elmondta, hogy levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, aki az átvilágításokat bonyolító Alkotmányvédelmi Hivatal munkáját is irányítja.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink