Egymillió magyar támogatását várják az állatvédelmi törvény szigorításáért

Hiába az állatvédő szervezetek hangos tiltakozása és mellettük a közvélemény egyöntetű támogatása, a nagypolitika egyszerűen nem vesz tudomást a hazai állatvédelem silány helyzetéről.

Mint arról a héten részletesen beszámoltunk, az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága elé kerülő Büntetőtörvénykönyv-módosítást, mely jelentősen emelte volna az állatkínzásért kiszabható büntetési tételeket, a képviselők nem támogatták. Sőt, nem egyszerűen elutasították, hanem a jobbikos javaslatot a többségben lévő kormánypárti tagok egyetlen kommentárral sem látták el, ehelyett érdemi kritika nélkül, néhány perc leforgása alatt eltörölték a lehetőségét annak, hogy a bírósági ítéletek a törvénymódosítást követően a jelenleginél sokkal nagyobb arányban jelenthessenek letöltendő szabadságvesztéseket.

A legutóbbi bizottsági döntés tehát ékes bizonyítéka volt annak, hogy kormánypártokat egyelőre a legkevésbé sem érdekli az állatvédelem. Ugyanakkor civil szinten mozgolódás indult, többek között kedd este létrejött az

Egymillióan az állatvédelmi törvény szigorításáért nevű Facebook-csoport, amihez három nap alatt több tízezer ember csatlakozott.

A csoport céljai között szerepel, hogy a kormány vegye komolyan az állatvédelmi törvény módosító javaslatait, valamint szeretnék elérni, hogy létrejöjjön az Állatrendőrség. Továbbá szorgalmazzák az állatokkal való megfelelő bánásmód oktatását az iskolákban, kérik az állatvédő szervezetek rendszeres támogatását, illetve alkalmassági vizsgához kötnék az állattartási jogot is.

A csoportot itt lehet elérni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Ma van advent első vasárnapja

Ma van advent első vasárnapja, a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete – írta közösségi oldalán Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselő, a Jobbik regionális igazgatója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink