Együttműködést kötött a megyei rendőrfőkapitányság és az ÁJTK

Évek óta meglévő szoros együttműködését újabb területekkel egészítette ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

A megállapodás elsődleges célja, hogy a kimagasló egyetemi oktatás mellett az együttműködés hozzájáruljon a tehetséggondozáshoz, a hallgatók karrierjének támogatásához, valamint a hallgatók bűnmegelőzési, bűnüldözési, a rendőrség államigazgatási és rendészeti tevékenységével kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteinek bővítéséhez.

A felek 2021. október 5-én találkoztak a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A megállapodást Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi tanár, megyei rendőrfőkapitány és Dr. Törőcsikné Prof. Dr. Görög Márta dékán, intézetvezető egyetemi tanár írta alá.

A mindkét fél számára rendkívül előnyös kontraktus értelmében a közös munka során

  • a főkapitányság szakmai anyagaival és gyakorlati tapasztalataival segíti az egyetemen folyó képzések gyakorlat-orientált oktatását,
  • továbbá közreműködik kurzusfejlesztésben,
  • évfolyam- és szakdolgozati társtémavezetésben,
  • illetve a kari tehetséggondozásban.
  • Az egyetem lehetőséget biztosít a tudományos eredmények közös disszeminációjára a rendőrfőkapitányság szakemberei számára, akik bekapcsolódhatnak többek között az SZTE Alumni Mentor Programjába is.

A felek megállapodtak abban is, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást szakmai és tudományos rendezvényeikről, továbbá a viszonosság elve alapján egymás rendelkezésére bocsátják a szakmailag releváns publikációikat.

(police.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »