Kiderültek a részletek az apátfalvi késelésről

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki volt élettársa családjára támadt idén januárban.

A vádirat szerint a férfi többször bántalmazta, illetőleg fenyegette volt élettársát, ami miatt a nő idén januárban anyaotthonba távozott. Erről azonban a vádlottat nem tájékoztatta, aki részben ebből az okból is adódóan felkereste volt élettársa testvérét az egyik megyebeli faluban. A vádlott 2021. január 20. napján, este 7 órakor jelent meg a sértett családnál ittas állapotban és kérte, hogy ott alhasson. Az élettársával történő szakítást feldolgozni nem tudó vádlott kérését a sértettek elutasították, azonban tartva attól, hogy a férfi visszatér, a kaput becsukták, lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték. A sértettek tettét az is indokolta, hogy a volt élettárs figyelmeztette arra őket, hogy a vádlott aznap már többször az életük kioltására irányuló fenyegetést közölt vele.

A vádlott ezután többször is hívogatta volt élettársa testvérét, aki közölte vele, hogy a testvérével való kapcsolatnak vége van, és hagyja őket békén. A vádlott ezután elhatározta, hogy visszamegy a sértettek lakóhelyére és a korábbi fenyegetéseit beváltja.

Ebből a célból valamivel éjfélt megelőzően, a szomszédos ingatlanon keresztül az udvarra bemászott, majd a lakóházba ment. Az ingatlanban a vádlott testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludtak. A vádlott az ágyhoz lépett, majd azt kiáltotta a sértettek felé, hogy „megölöm a fiadat, meghaltok”, majd egy késsel az alvó gyermekkorú felé szúrt. A gyermek édesapja a kiabálásra felébredt, és egy reflexszerű mozdulattal a szúrást felfogta, míg a gyermek édesanyja a kiskorút az ágyból kirántotta. A vádlott ekkor az ágyban még ülő-fekvő helyzetben levő édesapa felé szúrt több alkalommal. A támadásnak akkor lett vége, amikor az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, pokrócot dobott a vádlott fejére, valamint őt egy vascsővel az ingatlanból elkergették. A megszúrt sértett élete közvetlen veszélyben volt, azt csak a helyszínen tartózkodó hozzátartozók vérzéscsillapítása, valamint az időben kiérkező orvosi segítség és életmentő beavatkozás mentette meg.

A főügyészség a vádlottat több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink