Éjszakai focikupával rajtolt el a Kihívás Napja Makón

A koronavírus járványt leszámítva Makón hagyomány, hogy éjszakai focival kezdődnek meg a Kihívás Napi programok – így volt ez idén is. Május 31-én, éjfél után pár perccel öt csapat küzdött egymással.

Kovács Gábor sportszervező rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy a kezdeményezés lényege, hogy minél többen sportoljanak legalább 15 percet, így fogják majd öszesíteni. Kitért arra is, hogy a járványt és az azt követő bezárások, korlátozások után szeretnék újra fellendíteni a helyi amatőr focitornákat, visszahozni őket.

A villámtornára öt csapat nevezett, mindenki játszott mindenkivel és 15 perc volt egy-egy találkozó, így nem sokkal hajnali 3 előtt értek véget a küzdelmek. A kupát a helyi fiatalokból álló Selecao emelhette a magasba, büntetőkkel győzték le az Olympic-et, a város egyik legrégebbi aktív kispályás csapatát.

A nap folytatásában, kora reggel a Hagymatikumnál rajtolt el a futóverseny, majd a nevelési-oktatási intézményekben zajlottak a sportprogramok, délutántól estig pedig a helyi egyesületet edzései, foglalkozásai lesznek. Holnapra derülhet ki, hogy melyik Magyarország legsportosabb városa, ugyanis ez egy országos felhívás.

(Kiemelt fotó: Kovács Gábor/Facebook)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink