Elhunyt Sas József

A hagyományos kabaré műfajának egyik utolsó képviselője 2019 tavaszán kapott kétoldali agyvérzést, s bár még idén is bizakodott, többé nem állhatott színpadra. A Blikk értesülései szerint a humorista szervezete tegnap éjjel adta fel a harcot a koronavírussal szemben.

Sas József 1939. január 3-án született Békéscsabán Polacsek Józsefként. Tagja volt a Békés Megyei Jókai Színháznak, a Pécsi Nemzeti Színháznak, a Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, a kecskeméti Katona József Színháznak, majd a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1973-ban a Mikroszkóp Színpad művésze lett, 1985-ben igazgatója. 35 évet töltött itt, neve szinte összeforrt az intézménnyel.

Több évtizedes karrierje alatt rádió- és televíziós kabarék állandó közreműködője volt, ezen túl pedig önálló eseteket is adott, több nagylemeze s könyve jelent meg, sokak pedig elképzelhetetlennek tartották, hogy ne „vele töltsék” a szilvesztereket.

(Kiemelt fotó: MTI/Földi Imre)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Április 30-ig kell felvenniük az oltást a rendvédelmiseknek

A katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetés-végrehajtási területeken a nem ügyfelekkel dolgozók állomány számára április 30-ig meghosszabbították a kötelező oltás felvételének időpontját – ezt a levelet kapta a Belügyminisztériumtól Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára, aki a Blikknek nyilatkozva elmondta, továbbra sincsenek pontos adataik a beoltatlan rendőrök számáról.

Tovább »

97 éves lenne a félig makói Paul Newman

Az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas amerikai színész 1925. január 26-án született Clevelandben, egy német zsidó boltos és egy makói lány másodszülött fiaként. Az édesanyja családi háza már nem áll a városban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink