Elhunyt Sas József

A hagyományos kabaré műfajának egyik utolsó képviselője 2019 tavaszán kapott kétoldali agyvérzést, s bár még idén is bizakodott, többé nem állhatott színpadra. A Blikk értesülései szerint a humorista szervezete tegnap éjjel adta fel a harcot a koronavírussal szemben.

Sas József 1939. január 3-án született Békéscsabán Polacsek Józsefként. Tagja volt a Békés Megyei Jókai Színháznak, a Pécsi Nemzeti Színháznak, a Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, a kecskeméti Katona József Színháznak, majd a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1973-ban a Mikroszkóp Színpad művésze lett, 1985-ben igazgatója. 35 évet töltött itt, neve szinte összeforrt az intézménnyel.

Több évtizedes karrierje alatt rádió- és televíziós kabarék állandó közreműködője volt, ezen túl pedig önálló eseteket is adott, több nagylemeze s könyve jelent meg, sokak pedig elképzelhetetlennek tartották, hogy ne „vele töltsék” a szilvesztereket.

(Kiemelt fotó: MTI/Földi Imre)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink