Jobbik: ,,Orbán számára láthatólag másodrendű kérdés, hogy biztonságosak-e a kínai vagy orosz vakcinák”

A Jobbik az oltás tekintetében a szabad választásban, és nem utolsó sorban, a szabad vakcina-választásban hisz.

Hogy Orbán is értse: az oltás nem félkezes ulti. A mai kínai vakcinával kapcsolatos felelőtlen, és a magyar társadalmat mintegy megzsaroló kijelentése kizárólag arra jó, hogy még inkább elbizonytalanítsa a már amúgy is meglehetősen oltásszkeptikus magyar embereket. Kvázi azzal fenyeget, hogy kínai vakcina nélkül nemhogy nyár elejére, de talán év végére sem kaphatjuk vissza „az életünket”

– olvasható a Jobbik közleményében.

A néppárt azt írja, ,,a reggeli rádiós orbáni eszmefuttatás szerint több millió darab kínai vakcinát tudna gyorsan beszerezni a kormány, ha a magyar egészségügyi hatóság azt villámgyorsan leokézná. Pár nap alatt így be lehetne oltani a 60 éven felüli krónikus betegeket – 1,7 millió embert.”

Úgy vélik,

,,Orbán számára láthatólag másodrendű kérdés, hogy biztonságosak-e a kínai vagy orosz vakcinák.”

Az ellenzéki párt szerint ,,a sorok között olvasva ismét a felelősségáthárítás magasiskoláját láthatjuk: ezúttal nem csupán az Európai Unióra és a magyar egészségügyi hatóságokra, hanem egyúttal a magyar emberekre hárította a felelősséget. Mintha szimplán a bürokratikus akadályok nem hagynák jóvá, egy uniós szinten sem regisztrált oltóanyag engedélyezését. Pedig ő tutira mondja, hogy a kínai oltóanyagnak semmi kockázata nincsen – hisz kínai állampolgárokat is oltottak vele.”

A Jobbik kiemelte,

,,arról viszont Orbán már elfelejtett szót ejteni, hogy az orosz vakcinához hasonlóan nem véletlenül nincs európai engedélye: teljesen átláthatatlan ugyanis a fejlesztése, a tesztelése pedig szöges ellentétben áll a nyugaton elfogadott szigorú szakmai sztenderdekkel.”

A párt az oltás tekintetében a szabad választásban, és nem utolsó sorban, a szabad vakcina-választásban hisz. ,,A magyaroknak joguk van eldönteni, hogy mivel oltsák be őket, egy felelős kormánynak pedig kötelessége e döntés lehetőségét biztosítani az állampolgárai számára”

– zárják közleményüket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Július 1-ig maradnak a hatósági árak

A kormány július 1-ig meghosszabbítja az árkorlátozó intézkedéseket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszerek ára július 1-ig változatlan marad – jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szerdai kormányülés után.

Tovább olvasom »