Elkapják és továbbadják a beoltottak a delta variánst, egyre több a fertőzött gyerek

Ugyanolyan magas lehet a delta koronavírus-variánssal fertőzött beoltott emberek száma, mint az oltatlanoké, írja a The Guardian egy átfogó kutatás alapján. Az Egyesült Királyságban végzett vizsgálat alapján a vakcinák továbbra is védenek a súlyos vagy végzetes lefolyású betegségtől, áma beoltott emberek akár ugyanannyi vírust is hordozhatnak magukban, mint oltatlan társaik.

A kutatás vezetője ugyanakkor hozzátette, hogy még nem tisztázott, milyen gyakran tudják továbbadni a koronavírust azok, akik már megkapták mindkét vakcinát. Az azonban biztosnak tűnik, hogy az oltáson átesettek szervezetében a fertőzést követően legalább egy rövid ideig nagyon magas arányban fordul elő a delta variáns, mondta Sarah Walker, az Oxfordi Egyetem professzora.

Ez pedig azt jelentheti, hogy a már beoltott emberek egyáltalán nem védik olyan magas arányban az oltatlanokat, mint a tudósok remélték. Amennyiben pedig a kutatók megfigyelései helyesek, úgy még nehezebb lesz elérni a nyájimmunitást.

Walker kiemelte: a vakcinázott emberek esetében tapasztalt magasabb vírusszint összhangban lehet azzal, hogy a tavasszal Indiából indult delta mutáció esetében az oltással nem rendelkező emberek jóval nagyobb kockázatnak vannak kitéve, mint a korábbi variánsokkal szemben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »