Mostmár tényleg eladták a régi városháza épületét

Az algyői székhelyű Gyevi Hídfő Kft. összesen 252 millió forint + ÁFÁ-ért vásárolta meg a régi városháza épületét. A vállalat orvosi wellness hotellé alakítja át.

Farkas Éva Erzsébet polgármester Varju László országgyűlési képviselőnek azt mondta októberben, hogy találtak befektetőt a régi városháza épületére. Később kiderült, hogy ennek ellenére mégsem érkezett be pályázati anyag az önkormányzathoz. A polgármester ezt követően arról adott tájékoztatást, hogy ,,a funkcionális megvalósítás végett további egyeztetést kértek.”

Az egyeztetések eddig tarthattak, hiszen a múlt heti testületi ülésre bekerült az anyag, megszavazták, hogy a város eladja az épületet. A határozatban szerepel, hogy a régi városházába be- és kihajtásra a Makovecz téren keresztül, a Bérpalota mögötti út irányából lehetséges. Továbbá engedélyt kaptak rá, hogy az épület és a Hagymatikum között közvetlen kapcsolatot alakítsanak ki.

A megvalósíthatósági tanulmányterv szerint kialakítanak mélygarázst, rendezvénytermet, borospincét, orvosi szobákat, kávézót, szobákat.

A cég tulajdonosi érdekeltségébe tartozik a Grand Hotel Glorius és a mezőtúri Hercegasszony Birtok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink