Elképzelhető, hogy lesz egy szimbolikus ballagás a Bartók épületben

Mégis lehet ballagás a Bartók iskolaépületben, legalábbis a bartókos szülők jogi képviselője szerint. Mint az ismert, tavaly június 30-án eldöntötték, hogy az ott tanuló diákok az új Almási épületbe járnak majd és hiába a tiltakozás és különböző jogi procedúrák, a tanévet ősszel ott kezdhették a főtéri épület helyett.

Kotroczó Béla úgy fogalmazott a szülői, civil összefogás csoportjában:

,,A ballagás minden diák életében fontos esemény – nem sok van belőle az ember életében. Ezért azt nem szabad megengedni, hogy ezt is elvegyék a most Bartókba járó gyerekektől, hogy az előfordulhasson, hogy nem onnan ballagnak el, ahova 7 évig jártak, akkor, amikor a ballagás napján az az épület az iskola székhelye.”

Szerda délben arról számolt be, hogy az intézményvezető itt nem akarja engedélyezni senkinek az épületbe való belépést, ezért ma a bírósághoz fordultak, hogy kötelezze rá a fenntartót, hogy biztosítsa a Szegedi u. 4-6. alatt a ballagás megtartását. Erről a kérelemről a bíróságnak haladéktalanul értesítenie kell a fenntartót és mától számított 15 napon belül döntenie kell az ügyben.

Később, de még délután hozzátette: mégis lesz a Bartókban ballagás, ugyanis Makón volt a tankerület vezetője és úgy néz ki, egyelőre önszántukból az udvart biztosítják erre, de az épületet változatlanul nem akarják kinyitni, de a végső szót úgyis a biróság fogja kimondani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink