Új bölcsődét adtak át Algyőn

Az algyői önkormányzata 983,69 millió Ft összköltségű projektet valósított meg egy 60 férőhelyes új bölcsőde építésével. 505.95 millió Ft vissza nem térítendő uniós támotatás volt, 322,84 millió Ft a Pénzügyminisztérium támogatása és 154,89 millió Ft önerő.

Összesen 5 csoportszobát alakítottak ki, melyek közvetlen fürdőszoba és kert kapcsolattal rendelkeznek. Ezen kívül gyermek öltöztető és átadó helyiség, akadálymentes mosdó, benti és kerti játékok tárolására alkalmas tárolók, kerékpártárolók kerültek kialakításra.

A terasz a gyermekszobákhoz szintben csatlakozik, a játszókerthez lépcsővel kapcsolódik. A fedett terasz további árnyékoló vitorlákkal egészül ki, ezzel védve a gyerekeket nyáron a káros napsugárzástól. A konyhai szárnyban kapott helyet a melegítő konyha, a gépészeti helység, a selejtraktár, játék raktár és kerti szerszámtároló, valamint 16 új parkolót alakítottak ki.

Épült egy iroda szárny, melyben vezetői irodák, dolgozói étkező és tárgyaló, irattár, gyermeknevelői szoba (speciális bánásmódban részesített gyermekek illetve beszoktatás esetére), dolgozói öltöző, mosdó és a mosoda kaptak helyet.

A beruházásnak köszönhetően az intézmény 10 darab munkahelyet tud megőrizni, és további legalább 5 munkahelye betöltésére nyílik lehetőség.

(Fotó: Algyői Hírmondó)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

74 éve született Szegeden Temesi Ferenc, Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író, műfordító, drámaíró, forgatókönyvíró.

Tovább olvasom »