Elkezdődött a Jugyu új tornatermének építése

Áprilisban bontották le a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola tornatermét. Jelenleg az új épület alapozása zajlik.

Kovács Tibor igazgatótól megtudtuk, hogy egy jó pár éve beadott EFOP-os pályázatot nyert az iskola, a megvalósítás már 2 év elkezdődött volna, de különböző okok miatt megrekedt. Idén már muszáj volt elkezdeni a munkákat, mert elúszott volna a pályázati pénz. Kovács Tibor reméli, hogy jövő ilyenkor már műszaki átadás lehet, és már látható lesz, hogy a két év múlva kezdődő tanévet már egy teljesen korszerű épületegyüttesben fogják megkezdeni.

Az intézménynek teljesen új tornaterme lesz, másfélszer akkora, mint a korábbi. Emeletráépítéssel új tantermek, előadók létesülnek, megnövekszik a tanári szobák területe is. Kialakítanak egy szimulációs termet is, ahol lézeres lövészettel tudják fejleszteni a rendészeti ágazatban lévő tanulók képességét.

Az előző terem korszerűtlen és kicsi volt. Az iskola tervei szerint az újban akár két osztálynak is tudnak tornaórát tartani egyszerre.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink