? Jakab Péter megdicsérte Kövér László bajuszát és nyakkendőjét, majd leszögezte: ,,fizessenek meg a tolvajok!”

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje új stratégiát választott, hogy végig mondhassa napirendelőtti beszédét, igaz, Kövér László mielőtt megadta volna a szót már előre jelezte, ha valami neki nem tetszik, ismét szankcionál. (Fotó: parlament.hu.)

„Bevallom őszintén, nagyon sajnálom, hogy múlt héten nem tudtunk személyesen találkozni, de most azt kell hogy mondjam, ma nagyon jól néz ki, Házelnök úr! Komolyan mondom, a bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van, az ülésvezetés tényleg remek, úgyhogy ha az idegrendszer is bírja a nyomást, akkor vágjunk is bele. Rögtön rögzítve persze az elején, hogy ha esetleg valamilyen okból kifolyólag ma sem mondhatom el az igazságot a Parlament falain belül, akkor el fogom mondani a parlament falain kívül, ahogy azt már megtettem. Mert mindenkinek joga van tudni, hogy kik tették tönkre ezt az országot, és hogy mi vár a tolvajokra, hogyha mi jövünk”

– kezdte Jakab Péter.

Mert fizetni fognak, fizetni fognak Önök is minden aljasságért, amit elkövettek a nemzet ellen

– tett hozzá, majd arra kérte a kormányt, hogy jól gondolják meg, mit kezdenek a hatalommal a hátralévő néhány hónapban.

Jakab Péter emlékeztetett, hogy a „fideszes Alkotmánybíróság” is kimondta, alkotmányellenesen szavazták meg a rabszolgatörvényt; évekig törvénytelen eszközökkel kényszerítették túlmunkára a magyar melósokat. „Most mi a terv? Átírják az Alaptörvényt, vagy hajlandóak tudomásul venni, hogy jár a túlóra pénz, a pihenőidő?” – kérdezte a jobbikos politikus.

A jobbikos politikus arra is figyelmeztetett, hogy az Orbán-kormány a jövőévi költségvetésben még több adót akar beszedni a magyar lakosságtól. Miközben

  • a magyarok 40 százalékának csökkent a jövedelme,
  • több mint 2 millió honfitársunk él a létminimum alatt,
  • több mint egy millió nyugdíjasnak kell kevesebb mint 100 ezer forintból kijönnie,
  • közben a zöldség ára 30 százalékkal emelkedik,
  • a csirkehús 25 százalékkal,
  • a fizetés 7 százalékkal,
  • a nyugdíj pedig 3 százalékkal, amit el is visz az infláció

– sorolta.

Jakab Péter közölte azt is a kormánypárti hallgatóságával, hogy megkérdezett egy mentődolgozót arról, mennyire van megbecsülve a munkája; a mentő elmondta, túlórával, éjszakai pótlékkal, havi 240 ezer forintot visz haza.

Ahelyett hogy visszamenőlegesen megadnák a bérek támogatásának 80 százalékát, elengednék az SZJA-t az átlag alatt keresőknek, megdupláznák a családi pótlékot, csökkentenék az áfát, nem adnak semmit a népnek, csak elvesznek – fogalmazott a Jobbik elnöke.

„Igazi uzsorások maguk, egytől-egyig, a legrosszabb fajtából”

– szögezte le Jakab Péter.

30 éve mást se hallunk, minthogy néhány év múlva nálunk lesz a legjobb életszínvonal, és minden szép és jó lesz, „de tudják mikor lesz itt nyugati életszínvonal, hogyha eltűnnek a közéletből, és megfizetnek mindenért” – zárta Jakab Péter.

A kormány részéről válaszoló Dömötör Csaba államtitkár végül Gyurcsányozott, így például az sem derült ki, hogy mi lesz a sorsa az alaptörvényellenes rabszolgatörvénynek.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink