Elkezdték vizsgálni, van-e összefüggés a vakcina és a vérrögképződés között

Mint arról beszámoltunk, több európai ország is felfüggesztette vagy korlátozta az AstraZeneca oltóanyag alkalmazását, miután több olyan esetet is jelentettek, amikor vérrög képződött a beoltottak szervezetében.

Bár az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) korábban azt közölte, nincs arra utaló jel, hogy az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyaga okozott volna vérrögképződést, a Reuters szerint most vizsgálatot indított, hogy az EU-ban addig engedélyezett három vakcina, a Moderna, Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca oltóanyaga ​​okozhat-e olyan véralvadási hiányt, ami belső vérzést okozhat.

,,Még nem világos, hogy van-e okozati összefüggés az oltás és az immun trombocitopénia jelentések között”

– közölte az EMA.

Korábban a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság is azt közölte, hogy nincs olyan adat, amely megerősítené, hogy a vakcina okozta volna, és hasonlóan nyilatkozott az Egészségügyi Világszervezet szóvivője is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc az egészségügyi ellátásra, a pedagógus bérekre és a dizájnerdrogok veszélyeire hívta fel a figyelmet

A jobbikos Varga Ferenc a költségvetési vitában utalt a Csongrád-Csanád választókerületére, ahol mint fogalmazott, egyre égetőbb gond az egészségügyi ellátás. Felidézte, hogy a mintegy 120 ezer ember ellátását érintő szentesi Bugyi István kórház műtőtömbjének megépítése 2013 óta húzódik. Az új épületben kapna helyet az intenzív osztály, a traumatológia, az urológia, valamint a füll-orr-gégészet.

Tovább olvasom »