Ellenzéki előválasztás: 271 egyéni képviselő- és 7 miniszterelnök-jelöltet vettek nyilvántartásba

Augusztus 15. 23.59-kor lezárult a nyilvántartásba vételi eljárások megindítására nyitva álló időszak. A határidőig 272 egyéni képviselőjelölti, 7 miniszterelnök-jelölti és 16 jelölő szervezeti kérelem érkezett be – írta hétfőn reggel az előválasztás oldala.

kérelmek feldolgozása és hiánypótlása miatt a nyilvántartásba vett jelöltek és szervezetek végleges listája várhatóan a hosszú hétvégén alakul ki.

Most egy hét szünet következik, majd a következő lesz a menetrend:

  • Augusztus 23., hétfőtől – Aláírásgyűjtőívek felvétele
  • Augusztus 23., hétfő – szeptember 6., hétfő
    • Ajánló aláírások gyűjtésére szolgáló időszak (egyéni országgyűlési képviselők esetén 400, miniszterelnök-jelöltek esetén 20,000 aláírás)
  • Szeptember 6., hétfő 10:00 – jelöltállítási határidő (eddig kell leadni egyéni jelöltek esetén a 400, miniszterelnök-jelöltek esetén a 20,000 ajánló aláírást tartalmazó ívet)
  • Szeptember 18., szombat 9:00 – szeptember 26., vasárnap, 20:00: Az előválasztás első fordulója (egyéni országgyűlési képviselőjelöltek, miniszterelnök-jelölt)
  • Október 4., hétfő, 9:00 – október 10., vasárnap, 20:00: Az előválasztás második fordulója (miniszterelnök-jelölt, ha az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50%-át)

(Fotó: Népszava)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink