Elmentek a cseh rendőrök Kiszomborról

2021. október 15-től a V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében 50 cseh rendőr teljesített szolgálatot Magyarországon a déli határ védelmének segítése érdekében. A Cseh Köztársaság 50 fős rendőrségi különítményét tegnap búcsúztatták a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A cseh kontingens a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Szeged és a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén teljesített szolgálatot. A két hónap alatt összesen 777 esetben volt eredményes a közös járőrözés. Ezen időszak alatt több mint hatezer főt fogtak el illegális migráció miatt – közölte a police.hu.

A cseh kollégáktól búcsúzó dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes eredményesnek értékelte a közös határvédelmi feladatok végrehajtását. Az elmúlt két hónap közös szolgálatairól úgy beszélt, mint az elkötelezettség, a hivatástudat és az együttműködés kiváló példájáról. Elmondta, hogy a cseh kollégák minden szolgálatban lelkesen, szakmailag felkészülten és dinamikusan dolgoztak. Úgy értékelte, hogy mindkét fél számára nagyon hasznos volt ez a két hónap, hiszen tudtunk egymástól tanulni. Külföldi kollégáitól úgy búcsúzott, hogy 2022-ben is számít a segítségükre és a támogatásukra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink