„Emberéletekkel játszik Orbán, mert nem vezet be valódi korlátozásokat”

Orbán Viktor emberéletekkel játszik akkor, amikor nem hajlandó valóban korlátozni a kijárást.

Ezt írta Facebook-oldalán a kijárási korlátozással kapcsolatos miniszterelnöki bejelentésről Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint az nem korlátozás, hogy csak olyan „alapos indokkal” lehet elhagyni a lakást, mint a szabadidős tevékenység, ahogy az sem, hogy a legveszélyeztetettebb korosztálynak megüzenik, nyugodtan menjen a hipermarketbe meg a piacra délelőtt.

Mintha akkor nem fertőződhetnének meg. Az sem korlátozás, hogy az ingyenes parkolással olyan forgalmat szabadított Orbán a nagyvárosok útjaira, mintha csak azt üzente volna: ne ülj otthon, pattanj autóba.

Jakab Péter attól tart, hogy az enyhe korlátozások miatt a víruson sem sikerül olyan hamar úrrá lenni, mintha valódi tiltásokat vezetnének be. „Ehhez képest nálunk a béreket is csak akkor támogatja a kormány, ha a recepciós bemegy az üres szállodába, hátha megfertőzi az üres étterembe berendelt pincért” – teszi hozzá a politikus, majd leszögezi, hogy a Jobbik továbbra is valódi és szigorú kijárási korlátozást követel.

Kötelező maszkviselést állami segítséggel

Lukács László György, a Jobbik alelnöke videóüzenetében kifejtette, hogy pártja már régóta azt hangsúlyozza, a legszigorúbb intézkedésekre van szükség. Csak így lehetne ugyanis elkerülni a tömeges megbetegedések.

Az, aki most otthon tudja tartani az embereket, az életeket ment.

Épp ezért Lukács szerint Orbán akkor járt volna el felelősségteljesen, ha szigorítást jelent be. A politikus úgy látja, hogy kezd fellazulni a rend, ezért azt javasolják, hogy

legyen kötelező maszkviselés a közterületen, ehhez az állam biztosítson felszerelést.

Lukács azt kéri, hogy amennyiben ebben nem partner az Orbán-kormány, aki teheti, önként viseljen maszkot, ha utcára lép.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »