Eredményes éve volt 2018-ban a Mészáros Lőrinchez került Hunguest Hotelsnek

Mint arról beszámoltunk: úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrincék építhetik a szállodát a Hagymatikumnál, hiszen a Hunguest Hotels a felcsúti gázszerelő befektetőcégéhez, a Konzum Nyrt.-hez került, amit azóta beolvasztottak az Opus Global Nyrt.-be. Feltételezhetően a bevételek Makón sem maradnak majd el, hiszen a cég eredményes évet zárt 2018-ban: másfélszeresére nőtt az árbevétel, miközben a hálózat márkája alatt jegyzett 27 hotelből 22 saját üzemeltetésbe, illetve tulajdonba került.

Tavaly áprilisban a Magyar Nemzetnek Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: az előző évhez képest több mint 62 százalékos növekedéssel tavaly 23,676 milliárd forint volt a Hunguest Hotels Zrt. nettó értékesítési árbevétele, mely után 3,4 milliárd forint adózott eredmény született – ez 86 százalékkal magasabb a 2017-esnél. A saját üzemeltetési körbe tartozó szállodák pedig tavaly közel 55 százalékkal, 5,180-ról 8,011 milliárd forintra bővítették bruttó üzemeltetési eredményüket.

A Hunguest korábban már átvette a Saliris és a Lifestyle hotel üzemeltetését, majd a szegedi Forrás szálló és az akvapark üzemeltetése került a társasághoz. Emellett két heiligenbluti és egy montenegrói szálloda működtetése is a Hunguest feladata lett. A Konzum-csoporthoz került a legnagyobb balatoni kempingüzemeltető vállalat, a Balatontourist is a BLT Group Zrt. megvásárlásával. A tavalyi szezonban tíz balatoni kempinget és egy vendégházat üzemeltető cég bekerülésével a legnagyobb magyarországi szállásadó vállalatot alapozták meg.

Makón a Hagymatikum területén épül 4+ csillag komfortfokozatú szálloda, ami Farkas Éva Erzsébet bejegyzése szerint a felcsúti gázszerelő érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotelé lesz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Téli üzemmódban a Magyar Közút

Minden év november 10. napjától téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ez az idei évben sincs másként. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 95 mérnökségén és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy 3700-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – közölte a társaság a héten.

Tovább olvasom »