Értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a fiatal makói sakkozók

2019 után idén ismét megrendezték Budapesten a négy napon át zajló, hét fordulós standard időbeosztású Ifjúsági és Gyermek Sakk Csapatbajnokságot. Az ifjúsági csoportban, – ahol a makói csapat is elindult, – országszerte 26 csapat nevezett be és több mint 150 játékos ült asztalhoz.

A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályát 6 fő játékos képviselte az ifjúsági csoportban:

  • Gálfi Levente
  • Jáksó Ábel
  • Takács Tamás
  • Győri Gábor
  • Győri Bálint
  • Szalai Anita

Közülük, Győri Gábor és Bálint, valamint Szalai Anita mindössze 10 évesek, akikre nagyon büszkék vagyunk, hiszen amellett hogy éppen csak megtanulták a játszma írásos vezetését és a digitális sakkórák kezelését, helyenként több órán át tartó nagyszerűen elmélyült gondolkodásról tettek tanúbizonyságot – tájékoztatta a Makói Csípőst Horváth Zsolt, a Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke.

Hozzátette: nem mehetünk el szó nélkül a másik három érettebb és tapasztaltabb ifjúsági játékosunk mellett sem. Dicséretet érdemelnek mind a csapatjátékban és mind a felkészülésekben való együttműködésben.

– Büszkén vállaljuk, hogy idén utolsó helyezést értünk el, mert a makói csapat volt az egyetlen, amelyik az ifjúsági mezőnyben összesen a 6 főből 3 fő 10 éves játékosokból álló gárdát állított össze, akik most először vették részt ilyen típusú megmérettetésen – fogalmazott Horváth.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink