Értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a fiatal makói sakkozók

2019 után idén ismét megrendezték Budapesten a négy napon át zajló, hét fordulós standard időbeosztású Ifjúsági és Gyermek Sakk Csapatbajnokságot. Az ifjúsági csoportban, – ahol a makói csapat is elindult, – országszerte 26 csapat nevezett be és több mint 150 játékos ült asztalhoz.

A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályát 6 fő játékos képviselte az ifjúsági csoportban:

  • Gálfi Levente
  • Jáksó Ábel
  • Takács Tamás
  • Győri Gábor
  • Győri Bálint
  • Szalai Anita

Közülük, Győri Gábor és Bálint, valamint Szalai Anita mindössze 10 évesek, akikre nagyon büszkék vagyunk, hiszen amellett hogy éppen csak megtanulták a játszma írásos vezetését és a digitális sakkórák kezelését, helyenként több órán át tartó nagyszerűen elmélyült gondolkodásról tettek tanúbizonyságot – tájékoztatta a Makói Csípőst Horváth Zsolt, a Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke.

Hozzátette: nem mehetünk el szó nélkül a másik három érettebb és tapasztaltabb ifjúsági játékosunk mellett sem. Dicséretet érdemelnek mind a csapatjátékban és mind a felkészülésekben való együttműködésben.

– Büszkén vállaljuk, hogy idén utolsó helyezést értünk el, mert a makói csapat volt az egyetlen, amelyik az ifjúsági mezőnyben összesen a 6 főből 3 fő 10 éves játékosokból álló gárdát állított össze, akik most először vették részt ilyen típusú megmérettetésen – fogalmazott Horváth.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink