Eszközbeszerzés a makói kórházban

A makói és lugosi kórház közös, határon átnyúló projektjének a keretében újabb pályázatot nyújtottak be. Egy kiegészítő projektnek köszönhetően 68 ezer eurós, azaz 21,5 millió forintos fejlesztés valósulhatott meg a makói kórházban.

Az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében 2015 áprilisában indult útjára a Lugosi Városi Kórház és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó közös, határon átnyúló kiegészítő projektje, melynek köszönhetően jelentős eszközbeszerzések és szakmai workshopok valósultak meg mindkét térségben.

A két kórház közötti együttműködésnek köszönhetően mára a fejlesztések sikeresen lezárultak. Emellett pedig 2 alkalommal workshopot rendeztünk kollegáink részvételével, az eredeti projekt keretében kiépített videó-konferenciás rendszeren keresztül.

A jelenlegi fejlesztésben orvosi gép-műszereket vásároltak. 1 darab ultrahang készüléket, 1 darab lélegeztető gépet, 1 darab EKG készüléket és 1 darab defibrillátort. Lugoson a sürgősségi ellátást fejlesztése érdekében szintén eszköz beszerzések voltak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »