,,Európa egyik legolcsóbb üzemanyaga”: hétfőtől felső határban rögzítik az árakat

A kormány november 15-től 480 forintos felső határban rögzíti a benzin és a gázolaj literenkénti árát – jelentette be csütörtökön délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ugrásszerűen nőttek az árak, csupán négy uniós országban olcsóbb csak a benzin – mondta Gulyás. Ugyanakkor a kormány november 15-től 480 forintos felső határban rögzíti a benzin és a gázolaj literenkénti árát.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás elmondta, a döntés november 15-én lép életbe és három hónapra szól, utána felülvizsgálják.

Ez azt jelenti, hogy ennél olcsóbb lehet a benzin és gázolaj ára, de drágább nem. Az intézkedés a benzinnél a 95-ös oktánszámú árára és a gázolajra vonatkozik, a prémiumtermékekre nem.

Mint ismert, a Jobbik régóta követeli az elszabaduló üzemanyagárak megfékezését. Ennek érdekében a magyar néppárt határozati javaslatot is benyújtott, petíciót indított, illetve szerdán a Jobbik szervezésében Mátészalkán összellenzéki tüntetést is tartottak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Pósa Lajos, költő, meseíró, dalszerző, a magyar gyermekirodalom klasszikusa.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »