Eurós céldátumot akar az ellenzéki szövetség

Nem az ukrajnai háborúval kezdődött a forint gyengülése, hanem a hiteltelen orbáni pénzügypolitikával – hangsúlyozták az Egységben Magyarországért keddi sajtótájékoztatóján. A pártszövetség azt ígéri, hogy kormányra kerülése esetén célként tűzi ki az euró öt éven belüli bevezetését.

Vajda Zoltán (MSZP), az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje emlékeztetett arra, hogy a most szabadesésben levő magyar fizetőeszköz évek óta gyengül. Ennek oka az óriási költségvetési hiány és az elhibázott kamatpolitika, a hiteltelen fiskális és monetáris politika – állapította meg.

„A csirke far-hát árát lehet, hogy be tudják fagyasztani, de a forint árfolyamát biztosan nem tudják. A magyar gazdaságot, a magyar embereket csak az euró mihamarabbi bevezetése védheti meg. Orbánék azonban ezt nem akarják”

– mondta a politikus.

Szerinte hiába tartják viszonylag magasan a forint kamatát, ez sem tudja kompenzálni a kormány hazugságaiból táplálkozó piaci bizalmatlanságot. „Nem hisznek már ennek a kormánynak. Megoldás csakis és kizárólag a kormányváltás lehet, mert a kormányváltás után visszaépítjük a jogállamot, megkapjuk az EU-s pénzeket” – vetítette előre.

Ilyés Márton, a Momentum alelnöke arról beszélt: miként katonai biztonságunkat a NATO szavatolja, úgy a gazdasági biztonságunkat az Európai Unió, és „ezt a szövetségi rendszert, ezt a biztonsági hálót lazította, szakította Orbán Viktor utóbbi évtizedes politikája”.

„Üres a kassza, és üresek a gáztározók, egyoldalú orosz energiafüggőségben van Magyarország. Orbán stratégiája ezt súlyosan benézte. Új gazdaságpolitikára van szükség, amely az embert és az értékteremtést állítja a középpontba, amelyik letöri az inflációt”

– hangoztatta. Kiemelte: az Egységben Magyarországért a garancia arra, hogy megnyíljanak újra az EU-s források, és közösen lépjünk fel az orosz nyomásgyakorlással szemben.

Varju László, a DK alelnöke, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje rámutatott, hogy a Magyar Nemzeti Bank a kamatemeléssel nem tudja megakadályozni az eurónkénti 400 forintos „rémálomhatár” elérését. Szerinte az elmúlt tíz évben közelebb kerülhettünk volna az euró bevezetéséhez, de erre nem volt politikai szándék, sőt, Orbán Viktor megtagadta ezt a biztonságot a magyaroktól, és csak a maga nyereségét hajszolta.

„A mi célunk az, hogy megfelelő feltételek megteremtésével öt év alatt bevezessük az eurót Magyarországon. Ez az a lépés, ami hosszú távon garantálja Magyarország biztonságát, jövőjét és gazdasági stabilitását”

– jelentette ki a DK szakpolitikusa. Szerinte erre az évre új költségvetést kell alkotni, és azonnal el kell kezdeni „menteni a menthetőt”, hogy legyen Magyarország mindannyiunké.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »