Ez történt 2015-ben – Július

[ad 1]

Lassan itt az év vége. Portálunk december 31-ig felidézi a legfontosabb eseményeket, történéseket, amelyek Makón és a térségben történtek. Sorozatunk hetedik részében júliust vesszük górcső alá. 

s52828581

Időközi polgármester választás Ambrózfalván

Súlyos betegségben elhunyt Perleczki Béláné Ambrózfalva polgármestere. Az alig félezer lelket számláló település vezetője 68 esztendős volt. 2012-ben, időközi választáson, független jelöltként került a község élére, ezt utána 2014-ben megismételte.

Az időközi választást októberben tartották, ahol a Lázár János által támogatott ,,független ” Csirik László győzött. Bővebben itt.

16640293

A román határig ér az autópálya

Átadták az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakaszát. A 23,1 kilométer hosszú, kétszer két sávos, burkolt leállósávos szakaszán három csomópont és tizennyolc híd épült, valamint két pihenő is létesült, egy a Krak-érnél, egy pedig Kövegynél.

A beruházás kivitelezője a Duna Aszfalt Kft. volt, a nettó 46,49 milliárd forintos építési költség 85 százalékát uniós támogatás fedezte. A sztrádaszakaszt december 31-ig díjmentesen lehet használni a 3,5 tonnánál kisebb járműveknek.

A nagylak–csanádpalotai autópálya-határátkelő megnyitása nyomán Arad és Temesvár lett Románia első két nagyvárosa, amelyet bekapcsolnak az európai gyorsforgalmi úthálózatba.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Mészáros Lőrincék fejleszthetik az öntözőrendszert Apátfalvánál, Kövegynél, Pitvarosnál is

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság tenderét a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz tartozó öntözőrendszer fejlesztésére – olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben, mely múlt hét kedden jelent meg. A projekt keretében összesen 11 településen kell szivattyútelepet fejleszteni, és több, a települések között húzódó összekötő csatornát felújítani.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink