? Fáklyás-lovas menettel emlékeztek Makón

A Kossuth szobornál Farkas Éva és Lázár János mondott rövid beszédet, majd a főtéren elindult a menet. Ünnepi műsor a székelykapunál volt.

A makói Borza Pál 1848-ban írt Nemzeti dalának soraival köszöntötte a makóiakat Farkas Éva. – Emlékezünk a ’48-asokra, a bátrakra, a viharos időszakokban is tettre kész hazafiakra. 174 év után, itt Makó városában kísérjen ma este utunkon az emlékezés, a béke, a biztonság és a tettrekészség – fogalmazott a polgármester.

A térség országgyűlési képviselője elsősorban az Ukrajnában zajló háborúról beszélt. Szerinte a szomszéd nép szenvedése, a kárpátaljai magyarok félelme rávilágít arra, ,,milyen értékes és fontos a mi szabadságunk Magyarországon, az önrendelkezésünk, amiért küzdünk nem a Szovjetunióval, hanem az Európai Unióval.” Úgy véli, félre kell tenni a választási kampányt, a pártoskodást, a magyarok szemben állását. A nemzetnek ma összefogásra van szüksége, hogy minden magyar békében élhessen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink